Uspeh naših učesnika na manifestaciji “Projektna nedelja 2021”

Učenice Ana Marija Radovanov, Majda Radonjić i Bojana Dakić iz odeljenja 3.4 (turističko-hotelijerski smer) su učestvovanjem na manifestaciji “Projektna nedelja”, u jednoj od pet kategorija, osvojile 3. mesto sa projektom “Subotički kompas”. Mentor tima je bila profesorica Darija Svorcan. Naša Škola je ove godine prvi put učestvovala, a pomenuti projekat je nastao kao spoj znanja stečenih na predmetu poslovna informatika u turizmu i ugostiteljstvu, objedinivši sve u okviru izrade sajta sa blogom i časopisom u vezi sa turizmom i ugostiteljstvom u Subotici i okolini, ističući ujedno mala i srednja preduzeća i humanitarno-ekološke akcije. Pored ovog tima, zapažene rezultate su ostvarile i učenice 4.6 sa svojom mentorkom Hajnalkom Konc (dva tima, sa projektima “Mobilni i ja – istraživanje” i “Cyberbullying – istraživanje”).

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Projektna nedelja 2021

U toku današnjeg dana odražava se manifestacija “Projektna nedelja 2021” u TŠ “Ivan Sarić” u Subotici. Na takmičenju učestvuju sa svojim projektima i učenici naše Škole sa svojim mentorima (tri tima).

Manifestacija je otvorena u 10h. Na otvaranju je prisustvovala dr Gabrijela Grujić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Sledi ocenjivanje projekata, kao i saopštavanje koji timovi dolaze i naredni dan.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Okružno takmičenje iz stranih jezika

Naša Škola je i ove godine imala tu čast da bude domaćin Okružnog takmičenja iz stranih jezika, koje je održano 9. maja 2021. godine. Takmičenje je proteklo u dobroj atmosferi, uz angažman Uprave naše škole, profesora članova Stručnog veća za strane jezike, dežurnih profesora naše škole, kao i profesora pratilaca učesnika takmičenja.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Rezultati sa okružnog takmičenja iz stranih jezika dati su u nastavku: 

Engleski jezik –  engleski2021c

Nemački jezik – nemački2021c

Na času kod Saše Mišića

Profesor Nikola Milenković i učenici odeljenja 2.7  i 4.4  imali su priliku da budu gosti u Hemijsko-tehnološkoj školi u Subotici. Razlog je bila poseta vrhunskog stručnjaka za gastronomiju i poznatog kuvara Saše Mišića, koji je u petak, 29. 01. 2021. godine, održao zanimljivo interaktivno predavanje budućim kuvarima, konobarima i turističkim tehničarima. Kako je sve to izgledalo, možete pogledati u okviru emisije “SUBOTICA, lepa varoš na severu Bačke | Kako se NEKADA jelo, a kako SAD | TURIST EXPERT Ep.08″ na YouTube kanalu BalkanTrip TV. 

Još jedna uspešno realizovana humanitarna akcija

U protekla dva dana imali smo priliku da učestvujemo u još jednoj humanitarnoj akciji. Reč je o prikupljanju pomoći za odeljenje u bolnici u kom se leče mališani. Kako je učenica Anđela Polovina iz odeljenja 4.1 član udruženja “Za Suboticu svim srcem”, koje je pokrenulo pomenutu akciju, došla je na ideju da je proširimo učešćem i naše Škole u njoj. Prikupljana su sredstva za ličnu higijenu i održavanje prostora.
I ovog puta su naši učenici i kolege pokazali koliko veliko srce imaju, te dali lep doprinos tome da se realizacijom ove akcije mališanima olakša boravak u bolnici.

Republičko takmičenje u plivanju – uspesi naših učenika

Na pomenutom takmičenju, učenici naše škole ostvarili su zapažene rezultate:

Zubelić Anja 2.4   2. mesto

Čajkaš Petra 2.6   1. mesto

Der Teodora 3.4   2. mesto

Koltin Nikola 3.1   1. mesto

Na takmičenju su učestvovali i učenici Crnković Dunja iz odeljenja 2.2 i Knežević Luka iz odeljenja 1.4. 

Čestitke učenicima na plasmanu i ostvarenom uspehu, kao i mentorki prof. Aniti Đurić! 🙂

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 

Anđelin uspeh na okružnom takmičenju NEO 2021

Na okružnom takmičenju Nacionalne ekološke olimpijade (NEO 2021) učenica Anđela Polovina iz odelenja 4.1 osvojila je prvo mesto. Tim se plasirala na republičko takmičenje Nacionalne ekološke olimpijade, koja će se održati 15. i 16. maja 2021. godine. Okružno takmičenje je, u skladu sa trenutnom situacijom, održano onlajn. Teme koje su bile zastupljene na takmičenju su u vezi sa ekologijom, životnom sredinom, održivim razvojem, zaštitom i zagađenjem prirode… Mentor je profesorica Snežana Bašaragin, koja je Anđeli i ranije na takmičenju znanjem i iskustvom  pružala podršku (što je, takođe, rezultiralo uspehom).

Čestitke Anđeli i profesorici Bašaragin! Želimo im puno uspeha u narednom krugu takmičenja! 🙂

Naš virtualni štand na Novosadskom sajmu obrazovanja “Putokazi”

Ove godine Novosadski sajam obrazovanja “Putokazi” realizuje se na platformi Novosadskog sajma ExpoOnline.rs, i to u periodu od 24. do 26. marta. Nudi se prilika da se posete virtualni štandovi preko 70 izlagača, među kojima je virtualni štand naše Škole. Pored toga, posetioci će moći pristupiti i bogatim sadržajima, i to pomoću linkova datih u okviru programa dešavanja.

Link za posetu Novosadskom sajmu obrazovanja “Putokazi”: https://obrazovanje.expoonline.rs/

Link za posetu štandu naše Škole: https://obrazovanje.expoonline.rs/izlagaci/izlagac/ekonomska-srednja-skola-bosa-milicevic/