Önkéntes véradási akció

A Vöröskereszt szervezésében 2021. 02.09-én önkéntes véradási akcióra kerül sor iskolánk éttermében, délelőtt 8 órától 10 óráig. A véradási akcióra,  minden járványügyi előírást betartva szívesen várjuk a 18 éven felüli tanulókat! Bővebb információ 2021.02.08-án, 9:40-kor kapható az iskolában a Vöröskereszt aktivistáitól.

Második tanítási félév kezdete

A 2020/21 -es tanév második tanítási féléve 2021.01.18-án, hétfőn kezdődik a következő munkamenettel:

A másodikos és negyedikes tanulók a délelőtti váltásban, az elsős és másodikos tanulók délutáni váltásban járnak iskolába, kombinált tanítási formában.

Az osztályfőnökök további értesítést küldenek a tanulóknak az órarendre és a csoportokra vonatkozóan.

Boldog 2021-es évet és sikeres második félévet kívánunk minden tanulónak!

Nemzetközi együttűködés az orosz Csajkovszkij város középiskolájával

Az oroszországi Csajkovszkij város középiskolásai és iskolánk tanulói, nemzetközi együttműködés keretében közös főzőtanfolyam

által mutatták be a tölből készült jellegzetes őszi ételeket.

A közös főzés internetes streaming segítségével valósult meg.

Ognjen Golubović és Nemanja Kozarski a II. 7. osztályból Nikola Milenković professzorral együtt képviselték iskolánkat.

Mindkét intézmény igazgatója, Nadežda Tjukalova és Zombori Imre bejelentette a közös projekt folytatását,tavasszal koktélokat készítenek majd.

 Értesítés az új tanév kezdetével kapcsolatban

2020. szeptember 1., kedd  az első tanítási nap. Az oktatás a következő szempontok alapján valósul meg:

 1. Az első és harmadik osztályos tanulók 8 órára érkeznek az iskolába.(délelőtti váltás).
 2.  A második és negyedik osztályos tanulók 12:30 órakor érkeznek. (délutáni váltás).

Minden osztály csoportokra lesz felosztva. A csengetési rendről, az órarendről és az oktatás megvalósításának módjáról az osztályfőnökök időben értesítik a tanulókat.

Kérjük a tanulókat, hogy az iskolába érkezéskor viseljenek maszkot, és tartsák be az előírt egészségügyi óvintézkedéseket!

Járványügyi intézkedések- A tanulókra és dolgozókra vonatkozó viselkedési szabályok

A diákok és az iskolásokban foglalkoztatottak magatartási szabályai

 A Covid-19 járvány megfékezése érdekében a tanulóknak és az iskolai dolgozóknak a következő előírásokkal összhangban kell viselkedniük:

 

 1. Kerülje a tömörülést az iskolába való belépéskor vagy annak elhagyásakor; tartsa be az előírt távolságot és az áthaladási elsőbbséget.
 2. A tanulók kizárólag az előírt időpontban érkeznek az iskolába.
 3. Az iskolába érkezéskor a tanulók kisebb csoportokra lesznek szétosztva.
 4. Az iskolába való belépéskor a dolgozók és a tanulók kötelesek átlépni a fertőtlenítő lábtörlőt (a lábbeli fertőtlenítés érdekében), fertőtleníteni a kezüket és viselni a személyes higiéniai maszkot amelyet megfelelően az arcukra helyeznek, hogy az fedje a szájukat, orrukat, valamint kesztyűt viselnek.
 5. Az iskolában tartózkodásuk során a tanulók és a dolgozók kötelesek 2 méter távolságot tartani egymástól, rendszeresen végezni személyes higiéniai intézkedéseket, különösen kézmosással legalább 20 másodpercig szappannal és vízzel, vagy 70% alkoholt tartalmazó termékkel. Az osztálytermeket rendszeresen szellőztetik. A személyes tárgyak fertőtlenítése szintén ajánlott.
 6. Felkérjük a diákokat, hogy egy meghatározott időpontban érkezzenek az iskolába (nem korábban, se ne később), ne hozzanak felesleges dolgokat az iskolába, ne használják a telefont az iskolában tartózkodásuk során, ne hozzanak ételt az iskolába.
 7. Felkérjük a diákokat, hogy az iskolában tartózkodásuk során ne maradjanak a folyosón.
 8. A kötelezettségek teljesítése után a tanulókat és az alkalmazottakat arra kérik, hogy azonnal hagyják el az iskolát, és ne maradjanak az iskola elõtt.
 9. Az alkalmazottaknak az iskola épületébe való belépéskor azonnal fertőtleníteniük kell a saját mobiltelefonjukat, személyes tárgyaikat és táskaikat a gyűjtő helyiségbe kell helyezniük.
 10. A krónikus betegségben szenvedő dolgozók és tanulók kötelesek tájékoztatni az iskola igazgatóját, vagy az osztályfőnököt annak érdekében, hogy az egészségbiztonságot figyelembe vegyék a munka megszervezése során.
 11. A dolgozóknak és a tanulóknak figyelemmel kell kísérniük egészségüket, és bármilyen tünet esetén, amely légúti fertőzésre utalhat, elszigetelő intézkedéseket kell tenni, kapcsolatba kell lépni a választott orvosukkal és tájékoztatni kell az iskola igazgatóját.
 12. Ezen döntések összhangban vannak az Oktatási Minisztérium, a Szerb Köztársaság Kormánya és a Szabadka Város Válságügyi Bizottságának utasításaival.
 13. Felkérjük az dolgozókat és a tanulókat, hogy kövessék az adott utasításokat, hogy megvédjék magukat és szeretteiket így fékezve a COVID-19 terjedését.

Távoktatás 2020. március 17-től

A rendkívüli helyzet bevezetésével a Szerb Köztársaság területén, 2020. március 16-án, hétfőn felfüggesztették a tanítást a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskolában.
A távoktatás 2020. március 17-én, kedden kezdődik.
A távoktatás kivitelezési módjai a következőek:
1. egyes tantárgyak anyagai az RTS 3. csatornáján és az RTS Planet platformon lesznek elérhetőek;
2. online platformon keresztül;
3. e-mailben;
4. a Viber csoporton keresztül.
Arra kérjük a tanulókat, hogy legyenek állandó kapcsolatban az osztályfőnökökkel, hogy tájékozódjanak a további tanmenetről és a távoktatással kapcsolatos hírekről. Minden információt rendszeresen közzétesznek az iskola honlapján és a Facebook oldalán.
A tananyagok tartalma a sugárzás előtti egy nappal már elérhető lesz a következő linken:
https://www.rasporednastave.gov.rs/

Iskolaigazgató:
Zombori Imre