HATÁRTALANUL PROGRAM 2016 – Nemzeti termékek feltérképezése

Iskolánk ismét pályázatban vett részt a budapesti Varga István Közgazdasági, Kereskedelmi Szakközépiskolával az EMET “Határtalanul” program jóvoltából. Az együttműködésben iskolánk IV-6 osztályos (pénzügyi adminisztrátor) tanulói vettek részt, akik 2016. február  29 – március 4. között vendégül látták a budapesti diákokat és tanáraikat és megkezdték a közös projektum megvalósítását. A diákok feladata a nemzeti termékek feltérképezése volt.

Határtalanul program - diákok Visegrádon

Iskolánkba meghívott szakértők segítségével előadást hallhattak a Maurer borászatról valamint a Reél chocolate vállalkozás  jellegzetességeiről. A projektumon belül elutazhattak Kanizsára, ahol a Tisacoop vállalat működéséről, a termékek eladási lehetőségeiről szerezhettek információkat. Ezenkívül a szabadkai bolhapiacra is kilátogattak információgyűjtés céljából.

 A szakmai együttműködésen kívül részt vettek a szabadkai Népszínház “Édes Anna” című előadásán, kirándulást tettek  Palicson az állatkertben, megtekinthették a szabadkai városházát és kilátóját.

2016. április 4-7. között IV-6 osztályos tanulóink látogattak el Budapestre, ahol sor került a projektum befejezésére. A tanulók számos aktivitáson és programon vettek részt. Buszos városnézés keretében meglátogatták a Hősök terét, a Citadellát. Szakmai program keretében ellátogattak a Szamos gyárba, ahol számos információt gyűjtöttek be a gyár és termékei jellemzőiről valamint a termelés összes fázisát megtekinthették és kóstolhatták a termékeket. Visegrádra is ellátogattak, ahol boboztak és megtekintették a Fellegvárat. Sor került egy budapesti hajókirándulásra is. Ezenkívül ellátogattak a budapesti Bazárba, a Várkertbe, és feltérképezték a Váci utcát.