Diákjaink a “Funplus Középiskolai Üzleti Szimulációs Verseny” első helyezettjei

Iskolánk harmadik osztályos tanulói, Calbert Szabina, Sétáló Denis és Szabó Cibolya Bettina első helyezést ért el az Európai Uniós ERASMUS+ forrásból támogatott TEACH projekt keretében meghirdetett nemzetközi Funplus Középiskolai Üzleti Szimulációs Versenyen, melynek döntőjét Tatabányán, 2017.05.26-28. tartották.

A négy fordulós versenyen romániai, szlovákiai és magyarországi csapatok mérték össze tudásukat.  160 résztvevőből a 6 legjobb csapat került a döntőbe.

A verseny célja az volt, hogy a diákok üzleti szimuláció keretében kipróbálják magukat cégvezetőként, megismerjék a döntéshozatali képességeiket, illetve, hogy hogyan dolgoznak csapatban. A szimuláció során a diákoknak csapatmunkában kellett egy vállalatot irányítaniuk: stratégiai, pénzügyi, humánpolitikai, marketing, készletgazdálkodási és kereskedelmi döntéseket hoztak, illetve alkalmazkodniuk kellett a változó piaci környezethez. Csapatokat alkotva versenyeztek egymással, a csapatok pedig azonos pozícióból indultak. A továbbjutás az elért összesített profit alapján került meghatározásra piaconként.

Tanulóink értékes nyereményekkel és tapasztalatokkal térhettek haza. A díjátadó után Esztergomban és Tatabányán kirándultak mentorukkal és kísérő tanárukkal, Égető Norberttel.

Diákjainknak és mentoruknak, Lazić Éva tanárnőnek is gratulálunk az elért helyezésért ezen a rangos nemzetközi versenyen!