Látogatás a Swarovski gyárba a nemzetközi Lányok napja alkalmából

A nemzetközi Lányok napja alkalmából diáklányaink látogatást tettek a Swarovski szabadkai gyárába.

Tanulóink a látogatás során megtekintettek egy prezentációt a gyárról, körbejárták az üzemet majd megirmerkedhettek néhány ott dolgozó nővel.

“Nagyon jó, hogy megtekinthettük, hogyan dolgoznak egy gyárban, milyen körülmények között és mennyit. Sok hasznos információhoz jutottunk.” – mondta az I-5 osztály tanulója, Kövesdi Jenifer.

“Sok újat tanultam a látogatás alatt, nagyon tetszett. Meglepett, hogy ilyen dolgozni egy gyárban, nem erre számítottam.” – István Barbara, az I-5 osztály tanulója.

“Nagyon tetszett az előadás, körbevezettek minket a gyár területén. Nagyon meglepett, amit ott láttam és szívesen megnézném többször is!” – emelte ki Tót Takács Natália, aki szintén az I-5 osztály tanulója.

A Lányok napja egy nemzetközi megmozdulás, melyenk célja, hogy bátorítsa a lányokat, hogy a szakmájuk, hivatásuk kiválasztásakor felülkerekedjenek a nemi sztereotípiákon és vegyék figyelembe a saját érdekeiket, képességeiket és tehetségüket.

Ezen a napon a lányok különböző vállalatokat, intézményeket vagy középiskolákat látogatnak meg és így lehetőségük nyílik közvetlenül megtapasztalni, hogy milyen lehetőségei, kihívásai és perspektívái vannak azon foglalkozásoknak, amelyekben a női nem kisebb számban van jelen.