Az OTP Fáy András alapítvány (O.K. Központ) szakmai látogatása Budapesten

2016.november 28-án Budapestre látogattunk az O.K. Központba. Iskolánkból nyolc tanuló vett részt Loboda Szonya és Hodik Endre szaktanárok vezetésével, valamint a Politechnikai iskolából is szintén nyolc tanuló.

Az OTP Fáy András alapítvány (O.K. Központ) szakmai látogatása Budapesten

Reggel indultunk a szabadkai vasútállomás elől. Mikor Budapestre értünk, rögtön az O.K. Központba mentünk. Nagyon kedvesen fogadtak minket a trénerek, és miután pihentünk egy kicsit, mentünk is mindjárt az első óránkra. Trénerünk Norbi volt, aki egy videón keresztül megmutatta nekünk az egész épületet, hogy tudjuk, mit merre találunk, majd belemerültünk a tanulásba. Az órák negyvenöt percesek voltak, és köztük  tizenöt perces szünet volt, amikor kikapcsolódhattunk.

 Első feladatunk az volt, hogy le kellett írnunk, hogy hogyan látjuk magunkat tíz év múlva, vagyis, hogy mit szeretnénk elérni, aztán pedig mindenki felolvasta, hogy mit írt. A következő témánk a tervezés, szervezés, vezetés és ellenőrzés volt.Később a pénzügyekről beszélgettünk. Kiszámoltuk, hogy körülbelül mennyit költ egy négytagú család egy hónapban, és hogy tud-e egyáltalán megtakarítani vagy sem. Az utolsó negyvenöt percben mikádó jatékot játszottunk, melynek lényege az volt, hogy megterveztünk egy gyártást. A mikádó bot volt a termelés értéke, és nekünk egy szivacsba bele kellett szúrni egy meghatározott helyre úgy, hogy nem láttunk semmit, mert a szemünk el volt takarva. A helyesen betalált mikádó bot azt jelentette, hogy megvalósítottuk a termelést. Miután az óráknak vége lett, ellátogattunk még  a WestEndbe ahol eltöltöttünk még  másfél órát, és ez után indultunk haza. Hazafelé útközben csodálhattuk a karácsonyi hangulatba varázsolt budapesti utcákat és épületeket. Mindenkinek nagyon tetszett az ott eltöltött nap. Sok új dolgot tanultunk.

Sörfőző Katinka és Zemkó Kornélia
4.5 osztály