Priča jednog preduzetnika

Na jednom od časova preduzetništva, svoju poslovnu priču predstavio je Roland Nemeth. Reč je o nekadašnjem učeniku naše škole, a sada preduzetniku koji je prezentovao poslovanje sopstvenog preduzeća “Nemet – Zeleno žito”.

Zahvaljujemo mu se što je čas preduzetništva obogatio svojim iskustvom i učinio ga zanimljivijim!

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Takmičenje u Segedinu

“Akvariusove kćeri” učestvovale su na takmičenju u Srednjoj ekonomskoj školi “Pál Vasvári” u Segedinu, i osvojile su počasno 5. mesto.

Čestitamo učenicama i prof. Pinter Molnar Edit!

Humanitarno-ekološke akcije u našoj školi

Pored humanitarno-ekoloških akcija koje se već uveliko realizuju u našoj školi, pokrenuta je još jedna. Reč je o prikupljanju starih mobilnih telefona za opremanje prostorija “Udruženja mladih Roma”.

Napominjemo još jednom da, pored pomenute, realizujemo i sledeće akcije: “Čepom do osmeha”, “Pomoć za napuštene životinje”, prikupljanje plastičnih flaša za reciklažu, “Svaka limenka se računa” i “Pruži korak”.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 

Uspeh na takmičenju “Revolucija u Mađarskoj 1956.”

Na takmičenju “Revolucija u Mađarskoj 1956.” učenici naše škole (Dózsai Evelin, Dér Zsanett i Remete Zsófia) prikazali su promenu vlasti u Mađarskoj u vidu upitnika, koji su radili u saradnji sa svojim odeljenjem, roditeljima i bližim rođacima. Kao rezultat, osvojili su 2. mesto na takmičenju!

Čestitamo učenicama i profesoru Milošu Vulekoviću! 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Škola interkulturalnosti

Udruženim radom na projektu interkulturalnosti, učenici Politehničke škole, gimnazije “Svetozar Marković” i Ekonomske srednje škole “Bosa Milićević” prisustvovali su radionicama i prezentacijama u Vrnjačkoj banji, u organizaciji Grupe 484.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Radionica “Saznaj i razaznaj”

Kroz radionicu “Saznaj i razaznaj”, u organizaciji “Američkog kutka”, učenici razreda 4.3 imali su priliku da steknu dodatna znanja o medijima i informacijama koje se svakodnevno kroz njih nude javnosti. Ovo ih je dodatno motivisalo da se prijave za sledeću radionicu, koja će uskoro biti realizovana od strane kompanije “Coca-Cola”.

prof. Darija Svorcan

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Obeležavanje Dana škole

Tematskom nedeljom pod nazivom “U susret Danu škole” otpočela je proslava 112-godišnjice naše škole.

Učenici i zaposleni su kroz najrazličitije aktivnosti, izložbe “Dinar kroz vekove” i “Recepti iz svih krajeva sveta”, i humanitarno-ekološki rad dali svoj doprinos, ukazujući na prave vrednosti.

Zahvaljujemo se svim gostima, profesorima i učenicima koji su prisustvovali svečanom programu, upriličenom u ponedeljak, 23. septembra 2019. godine.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Svečani prijem za najbolje maturante Srbije i Republike Srpske

U junu je na Belom dvoru u Beogradu organizovan svečani prijem, po osamnaesti put, na kom su prisustvovali najbolji maturanti Srbije i Republike Srpske. 

Dunja Tomić, ovogodišnji učenik generacije iz razreda 4.1, imala je čast da prisustvuje ovoj svečanosti, a škola se ponosi njenim uspesima na republičkim takmičenjima iz matematike i osnova ekonomije, na kojima je čak četiri puta imala izuzetne rezultate. 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Poseta ruskom gradu Čajkovski

U cilju razmene iskustava na polju obrazovanja i privrede uspostavljena je saradnja između ruskog grada Čajkovski i Subotice još 2017. godine. Tim povodom, u uzvratnu posetu školama i opštini ove permske oblasti putovali su predstavnici Politehničke i Ekonomske škole “Bosa Milićević” zahvaljujući lokalnoj samoupravi i donatorima.

U opštni Čajkovski dočekali su nas najviši zvaničnici, a svečanim programom u školi ukazana nam je čast i potvrda jakih prijateljskih veza između Rusije i Srbije. 

Kroz obilaske Tehničke, Industrijske i Medicinske škole zaključeno je da postoji odlično funkcionisanje obrazovnog sistema i privrede bivajući i u posetama dvema fabrikama gde đaci obavljaju praksu. 

Ekskurzijama u Votkins, Iževsk, sportski centar “Snježnik” obišli smo kulturne, verske i sportske institucije. 

Naša škola i grad Subotica očekuju ruske goste u martu, a do tada želimo da ukažemo veliku zahvalnost svima koji su doprineli odlasku u Čajkovski i domaćinima velikog srca i duše.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.