Stižu nam prve razglednice

U okviru projekta “Erasmus+”, učenici i profesori naše Škole trenutno su u poseti Grčkoj, gde su u prilici da steknu nova iskustva i znanja. Ovo su prve raglednice koje su nam poslali i njima pokazali kako provode vreme. Učenike su na putovanje poveli Ivana Ćirić, profesorica ekonomske grupe predmeta i Nikola Milenković, profesor kuvarstva.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Zapaženi uspesi naših učenika na manifestaciji “Projektna nedelja”

Na manifestaciji “Projektna nedelja”, učenici naše Škole su i ove godine ostvarili zapažene rezultate i predstavili svoje sjajne ideje kroz osam projekata. Naši timovi su još jednom pokazali, pored realizacije sjajnih ideja primenom naučenog u Školi, da su jedan veliki TIM spremni da pomognu jedni drugima u radu i pruže podršku kada je potrebno! Osam timova učenika na pomenutu manifestaciju su vodile Timea Šćepanović, profesorica biologije, i Emeše Rajšli Baranji i Darija Svorcan, profesorice ekonomske grupe predmeta.

 

Kategorija 2 – Uređaji, proizvodi, sklopovi, makete, eksperimenti:

10. mesto za projekat “Pazi šta sečeš” (mentor: Timea Šćepanović; učenici: Dorina Bekeš, Lili Lošonc, Evelin Maron);

12. mesto za projekat “Toplo-hladno” (mentor: Timea Šćepanović; učenici: Natalija Udvari, Fani Sabo);

13. mesto za projekat “Ko duva balon?” (mentor: Timea Šćepanović; učenici: Ines Gršić, Maria Kovač, Noemi Bartok).

 

Kategorija 4 – Aktivnosti, događaji, društveni angažman:

4. mesto za projekat “Trči sa šapicama!” (mentor: Darija Svorcan; učenici: Anja Zubelić, Marta Kolundžić, Nađa Kovačić);

5. mesto za projekat “Trip to the fullest – Turistički paket za mlade” (mentor: Emeše Rajšli Baranji; učenici: Violeta Sklenar, Sarolta Smit, Nomert Toldi);

8. mesto za projekat “Vacker – Sajt za kompenzaciju (Sharing economy)” (mentor: Emeše Rajšli Baranji; učenici: Tamara Terečik, Emeše Bende, Imre Horvat);

9. mesto za projekat “Biznis plan za Eko dućan – Zero Waste – Subotica” (mentor: Emeše Rajšli Baranji; učenici: Noemi Fodor, Viktorija Vajtai, Barbara Kolovic);

11. mesto za projekat “Etno restoran “Kod Laleta” (mentor: Darija Svorcan; učenici: Filip Vujić, Mark Damnjanović, Aleksandar Simić).

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Otvorena vrata za učenike osmih razreda

Otvorena vrata u našoj Školi organizovana u ovoj nedelji privukla su interesovanje velikog broja učenika osmih razreda iz Subotice i okoline. Pored upoznavanja sa smerovima, profesorima, učenicima, imali su priliku da vide i kako naši časovi izgledaju.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Realizacija stručne posete na Paliću

Nakon odmora tokom prolećnog raspusta, na red su došla i prva stručna poseta. U okviru praktične nastave iz predmeta agencijsko i hotelijersko poslovanje za učenike odeljenja 2.4 (turističko-hotelijerski tehničar), realizovana je stručna poseta na Paliću. Predavanje je održao Boris Tot, vlasnik turističke agencije “Boris travel”, dok je učenike vodila Ivana Ćirić, profesorica ekonomske grupe predmeta. 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Stručna poseta vinariji

Još jedna od realizovanih stručnih poseta za učenike naše Škole je i ona koja je realizovana za učenike završnih razreda u vidu posete vinariji gde su imali prilike da saznaju nešto više o proizvodnji vina.

Posetu vinariji su realizovale Vesna Lazičić i Ivana Ćirić, profesorice ekonomske grupe predmeta.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Nastavak promocije naše Škole u osnovnim školama u Subotici i okolini

U susretu upisu učenika u prvi razred školske 2022/2023. godine, nastavili smo sa posetama osnovnim školama u Subotici i okolini, prezentujući plan upisa. I ove godine upisujemo učenike na dva područja rada, i to na smerove ekonomski tehničar, službenik u bankarstvu i osiguranju, turistički tehničar (novi plan), kuvar i konobar. Prezentujući navedeno i odgovarajući na pitanja osmaka, težili smo da im pružimo što više informacija o mogućnostima sticanja znanja u našoj Školi, kao i o mogućnostima nastavka obrazovanja i zaposlenja nakon sticanja diplome. 

I ovog puta su nam u realizaciji ovog zadatka pomagali naši učenici sa nekoliko smerova, koji su zajedno sa profesorima pozvali mlađe drugare da im se pridruže u našoj Školi u narednoj školskoj godini! 🙂

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 

U susret novoj generaciji učenika naše Škole

Željno iščekujući novu generaciju prvaka u našoj Školi, krenuli smo im u susret! 🙂 Uveliko je počela promocija našeg plana upisa nove generacije za školsku 2022/2023. godinu, za osmake nekoliko osnovnih škola. Promociju nastavljamo i narednih dana, a ovo su fotografije nekih od dosadašnjih poseta.

Pohvale za sve naše učenike koji su se sami javili da nam pomognu u promociji i prikažu našu Školu u najboljem svetlu deleći svoja dosadašnja iskustva u sticanju znanja kod nas! 🙂

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Uspeh na Okružnom takmičenju iz mađarskog jezika

Na pomenutom takmičenju učenica Sulj Evelin, iz odeljenja  2.5, ostvarila je zapažen uspeh osvojivši 3. mesto. Tim uspehom uspela je da se plasira na Republičko takmičenje iz mađarskog jezika. 

Čestitke za ostvaren uspeh Evelin i njenoj mentorki Edit Pinter Molnar, profesorici mađarskog jezika i kniževnosti!