Novi modernizovan kabinet virtuelne banke za buduće finansijske službenike

Juče je naša Škola bila ponosni domaćin gostima koji su nas posetili u okviru realizacije projekta ,,Škola kao nacrtana za Vas“. Ovaj projekat je pokrenula Eurobanka 2018. godine, a finansira se putem korišćenja humanitarne kartice ,,Eurobank – Veliko srce”. Projekat je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pa je u ime Ministarstva našu školu posetio posebni savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Aleksandar Pajić. Eurobanka je opremila kabinet virtuelne banke u našoj Školi. Učenici i profesori su dobili savremenu računarsku opremu koja će im pomoći da rade u atmosferi najsličnijoj realnim okolnostima u bankama. O tome koliko realizovanje ovakvog projekta doprinosi unapređenju kvaliteta nastave i olakšava rad učenicima i profesorima, a u isto vreme zadovoljava potrebe bankarskog sektora, govorili su posebni savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Aleksandar Pajić, predsednica izvršnog odbora Eurobanke, Slavica Pavlović i direktor naše škole, Imre Zombori.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 

Obaveštenje o odluci o prekidu nastave

Na osnovu odluke Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a na predlog pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, PREKIDA SE OBRAZOVNO-VASPITNI RAD u ustanovama obrazovanja i vaspitanja – predškolskim ustanovama, osnovnim školama i srednjim školama na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u periodu od 12.02.2020. godine zaključno sa 21.02.2020. godine, zbog bezbednosti i zdravlja dece, učenika i zaposlenih, a usled registrovanja intenziteta virusa gripa iznad epidemisjkog praga.

Školska slava Sveti Sava

Školska slava Sveti Sava i ove 2020. godine proslavljena je 27. januara svečanom akademijom u našoj školi. Svečanoj akademiji su prisustvovali direktor škole Imre Zombori, profesori i učenici. Slavu su uveličale i drage gošće iz “Kola srpskih sestara”, penzioneri naše škole i nastavnici Muzičke škole Subotica, čije su učenice obogatile program izvođenjem narodnih pesama.

U programu su učestvovali učenici 2.6 i  3.4 razreda, koje su pripremali prof. Vladislava Krulj, prof. Edit Pinter Molnar i prof. Danijela Cvijić.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Uspeh naših učenika na takmičenju u pisanju sastava u organizaciji Nemačkog udruženja “Maria Theresiopolis”

Učenici naše škole su učestvovali na takmičenju u pisanju sastava u organizaciji “ Nemačkog Udruženja „Maria Theresiopolis“ u Subotici . Eleonora Tar, učenica 4-6 razreda je osvojila prvo mesto i putovanje u Beč. Norbert Dudaš, učenik 4-6 razreda je osvojio drugo mesto i putovanje u Budimpeštu. Valeria Fekeč i Orsolja Kiš, učenice 2-6 razreda su osvojile treće mesto i nagradu – putovanje u Temišvar.

Čestitke učenicima i prof. Balint Eriki na postignutom uspehu!

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Priča jednog preduzetnika

Na jednom od časova preduzetništva, svoju poslovnu priču predstavio je Roland Nemeth. Reč je o nekadašnjem učeniku naše škole, a sada preduzetniku koji je prezentovao poslovanje sopstvenog preduzeća “Nemet – Zeleno žito”.

Zahvaljujemo mu se što je čas preduzetništva obogatio svojim iskustvom i učinio ga zanimljivijim!

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Takmičenje u Segedinu

“Akvariusove kćeri” učestvovale su na takmičenju u Srednjoj ekonomskoj školi “Pál Vasvári” u Segedinu, i osvojile su počasno 5. mesto.

Čestitamo učenicama i prof. Pinter Molnar Edit!

Humanitarno-ekološke akcije u našoj školi

Pored humanitarno-ekoloških akcija koje se već uveliko realizuju u našoj školi, pokrenuta je još jedna. Reč je o prikupljanju starih mobilnih telefona za opremanje prostorija “Udruženja mladih Roma”.

Napominjemo još jednom da, pored pomenute, realizujemo i sledeće akcije: “Čepom do osmeha”, “Pomoć za napuštene životinje”, prikupljanje plastičnih flaša za reciklažu, “Svaka limenka se računa” i “Pruži korak”.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 

Uspeh na takmičenju “Revolucija u Mađarskoj 1956.”

Na takmičenju “Revolucija u Mađarskoj 1956.” učenici naše škole (Dózsai Evelin, Dér Zsanett i Remete Zsófia) prikazali su promenu vlasti u Mađarskoj u vidu upitnika, koji su radili u saradnji sa svojim odeljenjem, roditeljima i bližim rođacima. Kao rezultat, osvojili su 2. mesto na takmičenju!

Čestitamo učenicama i profesoru Milošu Vulekoviću! 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Škola interkulturalnosti

Udruženim radom na projektu interkulturalnosti, učenici Politehničke škole, gimnazije “Svetozar Marković” i Ekonomske srednje škole “Bosa Milićević” prisustvovali su radionicama i prezentacijama u Vrnjačkoj banji, u organizaciji Grupe 484.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Radionica “Saznaj i razaznaj”

Kroz radionicu “Saznaj i razaznaj”, u organizaciji “Američkog kutka”, učenici razreda 4.3 imali su priliku da steknu dodatna znanja o medijima i informacijama koje se svakodnevno kroz njih nude javnosti. Ovo ih je dodatno motivisalo da se prijave za sledeću radionicu, koja će uskoro biti realizovana od strane kompanije “Coca-Cola”.

prof. Darija Svorcan

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.