Határtalanul 2017/2018 – “Pénz, pénz…másként”

Iskolánk tanulói már sokadszorra vehettek részt a Határtalanul elnevezésű pályázatban. Ezúttal a turisztikai technikus szakon tanuló 2.6 osztályos diákok voltak a szerencsések.

Partneriskolánk a Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma volt. A program első részének megvalósítására 2017. október 9-13 között került sor. Ekkor a veszprémi tanulók és kísérő tanáraik látogattak el Szabadkára, és itt került sor a programban előlátott közös projekt megvalósítására.

A pályázat keretén belül a tanulók közösen kezdték meg a műhelymunkákat, múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt és ellátogattak a fővárosba, Belgrádba a Szerb Nemzeti Bankba is. A szakmai kiránduláson kívül arra is jutott idő, hogy kiránduljanak Palicsra, valamint Szabadka nevezetességeinek bemutatására is sor került.

A program második felének megvalósítására 2018. április 16-20-ig került sor. Ekkor a szabadkai diákok utaztak Veszprémbe osztályfőnökükkel, Kovács Róberttel és kísérő tanáraikkal, Makra Kelemen Tímeával és Loboda Szonyával.

Ekkor került sor a pályázat befejezésére is, a tanulók itt fejezték be közösen a kézzel készített egyedi pénztárcákat, amelyeket hátrányos helyzetű gyermekeknek ajándékoztak. Ezen kívül névre szóló bankkártya-kulcstartót is készítettek. A veszprémi kirándulás sem múlt el élmény nélkül, ellátogattak Tihanyba, Balatonfüredre, Keszthelyre, Herendre, és az állatkertbe is. Múzeumpedagógiai foglalkozással is bővítették a pénzzel kapcsolatos tudásukat.

 

Kitüntetésben részesültek Szabadka község legjobb tanulói

Községünk legjobb tanulóit kitüntetésben részesítették az elért eredményeikért a városháza dísztermében tartott gálán.

Az ünnepségen azok a diákok vehettek részt, akik a 2016/2017-es tanévben kiemelkedő eredményt értek el különböző versenyeken; valamint a mentoraik, akik felkészítették őket a megmérettetésekre.

Iskolánk díjazott tanulói a következők:

Bővebben…

Az utamat járom

Az utamat járom

Munkafeladatok és elvárások a vízi személyszállítás óceáni és folyami hajóin

Đorđević Sonja előadása a hajón végzett munkáról, a feladatokról szólt a turisztikai technikus szakon tanuló diákoknak 2017. március 9-én 18 órakor iskolánkban.

Bővebben…