„KORSZERŰ TANKONYHA ÉS FELSZOLGÁLÓTEREM” – A BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ TÁMOGATÁSA

Iskolánk a Bethlen Gábor Alapkezelőnek köszönhetően nagy értékű támogatásban részesült. A támogatási eszközöknek köszönhetően megvalósítottuk fejlesztési  céljaink egy részét, amely egy korszerű tankonyha és felszolgálóterem kialakítása, felújítása és berendezése volt (mely megvalósítása 2015.december 29. – 2016.április 30. tartott). A támogtásból konyhai felszereléseket, berendezéseket, számítógépeket és recepciós pultot vásárolhattunk.bethlen gábor alapkezelő zrt

A tanítás minőségének, a munka korszerűsítésének és a tanulók folyamatos továbbképzésének egyik feltétele volt a korszerű konyhai felszerelések – berendezések biztosítása. A modern berendezések és felszerelések segítségével a tanulók elsajátíthatják a konyhaművészet gyakorlati képességeit (a gépek kezelését, az ételek elkészítésének fortélyait, a felszolgálás módját). A korszerű konyhai eszközök lehetővé teszik a jövőben a különböző versenyeken való részvételt és ezáltal a különböző étkezési, konyhakúltúrák megismerését. Az oktatás gyorsabb, hatékonyabb. A modern eszközökkel energiát takarít meg az iskola, valamint az ételek frissebbek, egészségesebbek. A tanulóknak a támogatásnak köszönhetően lehetősége nyílt a korszerű berendezések kezelésére, ezáltal szakképzettebb munkaerő válik belőlük és a munkaerő piacra versenyképes szakkáderként léphetnek be.

A technikai felszerelés felújítása lehetővé teszi a közösségünkkel, szociális partnerekkel, önkormányzattal való minőségesebb együttműködést. Mindez lehetővé teszi a tanulóink szakkompentenciáinak olyan szintű elsajátítását, ami a jövőben egy duális oktatási rendszer és a szakmai gyakorlat megkövetel. Így a tanulók, még az előtt, hogy megszereznék a szakképesítést,  rengeteg szakmai tapasztalatot szereznek.

A turisztikai technikusok oktatása a pincérekkel és szakácsokkal egy egészet képez a vendégeknek nyújtott szolgáltatások terén. Ezen a szakon tanuló diákok számára, a kompetenciák kialakításában és a valós folyamatok szimulálásában nagy jelentőséggel bír a támogatási eszközökből megvásárolt  recepciós pult, amely számukra szakmai gyakorlatot jelent és alkalmazható az iskola mindennapi életében is.