Konkurs za dečiji pesnički maraton

Nakon pet godina pauze, Udruženje balkanskih umetnika pokreće ponovo manifestaciju međunarodnog stvaralaštva dece uzrasta od 7 – 18 godina. U osnovi manifestacije je očuvanje pisane reči, edukacija u zaštiti jezika i običaja.

Konkurs za dečiji pesnički maraton

Uslovi konkursa

U osnovi manifestacija ima sledeći oblik:

  • I kategorija – uzrast od 7 – 10 godina starosti;
  • II kategorija – uzrast od 11 – 14  godina starosti  i
  • III kategorija – uzrast od 15 – 18 nenavršenih godina (naime učesnik na dan održavanja manifestacije ne sme imati punih 18. godina).

Radovi (najviše do 3 – tri pesme) se šalju na maternjem jeziku sa obaveznim prevodom u 5 primeraka. Rok za dostavu radova je 10. maj tekuće godine (2016), na sledeći način:

  • poštom na adresu:

UDRUŽENJE BALKANSKIH UMETNIKA,
na ime DIJANE UHEREK STEVANOVIĆ,
24000 Subotica,
Maksima Gorkog br. 44.,

ili

Manifestacija se održava u toku godine i to prve SUBOTE u mesecu JUNU. Trajanje je u toku tog jednog dana i započinje prihvatanjem učesnika do 10,00 časova, kada po pristizanju svaki učesnik mora pred ostalim učesnicima i žirijem da pročita jedan od svojih radova. Nakon toga se vrši obilazak značajnih institucija i turističkih atrakcija u gradu, pa organizovani odlazak na ručak, nakon čega na utvrđenoj lokaciji uz mnogobrojne goste započinje program ČITANJA POEZIJE i proglašavanje pobednika u svakoj od kategorija, odnosno sveukupnog pobednika ako to utvrdi žiri. Sve to traje do 19,00 sati kada se manifestacija završava. Od prisutnih svako po opredeljenju ostaje kao posetilac u gradu o svom trošku ili napušta Suboticu.

Radovi koji budu izabrani, ući će u zajedničku knjigu, koja će ići u prodaju, a sva sredstva idu za pomoć deci oboleloj od kancera.

UDRUŽENJE BALKANSKIH UMETNIKA